El setmanari L’Econòmic
dedica un reportatge a la cooperativa d’oli del Montsià Acomont. Aquesta cooperativa,
que dóna faena a 14 treballadors, és el resultat de la unió de les cooperatives
d’Ulldecona, la Galera, Santa Bàrbara, Mas de Barberans i Camarles.
Acomont ven al mercat català i a la Xina, Califòrnia i
Colòmbia. Té un miler de socis i produeix uns 5 milions de quilos d’olives cada
any, tot i que enguany la producció serà la meitat per culpa de la sequera i de
la mosca de l’oliva, les picades de la qual han proliferat per la calor que ha
fet durant la tardor. A més, les retallades pressupostàries de la Generalitat
han provocat una reducció dels tractaments aeris contra la mosca que es fan cada any, que han
passat de tres a un.
Acomont envasa l’oli amb les marques Acomont (oli verge i
extra verge), Ilercavònia (DO Baix Ebre i Montsià), Bancals (olis varietals) i
Mil Tardors (oli provinent de 1.500 oliveres mil·lenàries). Els olis varietals
es fan olives de les varietats sevillenca, morruda i farga.
L’oli s’envasa a la planta d’Ulldecona, construïda el 2008,
que ocupa 800 m2 i té una capacitat de producció de 900 litres per
hora.
Els productes d’Acomont es poden comprar des del seu web. Per
exemple, una caixa de tres garrafes de 5 litres d’oli verge extra costa uns 81
€ (IVA inclòs).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada