divendres, 30 de juny del 2017

Xilella fastidiosa


La diputada Hortènsia Grau ha presentat diverses preguntes al Govern de Catalunya sobre la Xilella fastidiosa.
La Xilella fastidiosa és un bacteri que afecta principalment oliveres, ametlers i cítrics. Té la seua àrea de distribució a Amèrica, on es manté estable, però el 2013 va arribar a Europa per Itàlia, el 2015 va passar a França i, finalment, l’any passat va arribar als Països Catalans, concretament a les Illes.
No hi ha una cura coneguda per a aquest bacteri que no pose en risc l’agricultura. Només s’hi poden aplicar mesures de contenció, com la destrucció de tots els arbres situats en un rogle de 100 metres a la redona o l’ús massiu d’insecticides per a erradicar els agents transmissors.
Concretament, l’Hortènsia Grau demana quines accions duu a terme el Departament d’Agricultura, quin pressupost es destina al control de vivers i quants de diners es destinen a la recerca sobre la malaltia provocada pel bacteri. També pregunta si el Govern de Catalunya s’ha coordinat amb els governs d’altres territoris i amb els sindicats agraris. Seria especialment interessant que es coordinés amb el Govern de les Illes, com a territori ja afectat, i amb el del País Valencià, pels intensos intercanvis de planter entre Catalunya i el País Valencià.
Finalment, la diputada de Catalunya Sí que es Pot pregunta si s’ha plantejat la possibilitat de fer recerca en una finca pilot sobre el comportament del bacteri i els possibles mètodes de control aplicats als arbres afectats.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada