
Del 7 al 23 de juny se celebren a Alcanar les II Jornades
Gastronòmiques del Llangostí. Llangostí és la
manera com s'anomena aquest crustaci a les Terres de l'Ebre i del Sénia i al
País Valencià. Són de la mateixa família els mots llangosta,
que s'usa per a anomenar un altre crustaci paregut al llangostí
però més gran, i llangosto,
que fa referència a un insecte saltador. Aixumara les plagues fossen de
llangostes, i no de llangostos!
Doncs bé, quinze restaurants canareus participen en aquestes
jornades, en les quals es poden tastar els saborosos llangostins d'Alcanar
cuinats de maneres molt diverses. Podem tastar les croquetes de verdura amb
llangostins i abadejo del restaurant Chaparral, l'arròs a banda amb llangostins
i calamarsons de Can Manel o un bon rom a la planxa farcit de llangostins al
Tancat de Codorniu.
El Restaurant L'Esquella d'en Gaudí ofereix un viatge
llangostiner per sis països, de Catalunya a la Xina, per a que puguem assaborir
els llangostins cuinats d'acord amb la tradició culinària de cada cultura.
Hi ha menús que inclouen monets. Els monets són llangostins
xicotets que, per la seua mida, no entren als circuits comercials, però que són
molt apreciats a la costa dels Tarongers. En podem menjar al vapor al
Restaurant Mar de Faiges o saltats al Racó de Jesús.
A més de llangostins i monets, els menús inclouen altres
especialitats. Per posar alguns exemples: a Can Manel els entrants són aladroc
i polp cuinats a l'estil de la casa; al Restaurant La Bocana, grúmols a la
marinera i canyuts, i al Restaurant La Marinada, culleretes de polp a la
gallega i amb allioli.
Entre els llevants de taula destaquem la sofisticació del
sorbet de maduixes i tomaques amb crema de romer i coulis d'alfàbega que
ofereix el Taller de Cuina Carmen Guillemot.
Es tracta, doncs, d'una bona oportunitat per a assaborir els
llangostins, el marisc i la cuina marinera d'Alcanar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada