diumenge, 20 de gener del 2013

Espavil, que ve el carril!


La Cambra de Comerç de Tortosa i els ajuntaments i consells comarcals de les Terres de l’Ebre reclamen que l’Euromed s’ature, mas que siga una vegada al dia, a l’estació de l’Aldea. Cada dia set trens Euromed en cada sentit fan el recorregut entre Barcelona i València, i a l’Aldea els veuen passar a gran velocitat. L’Euromed no fa cap parada entre Tarragona i Castelló, ciutats separades per 190 quilòmetres. Té molta lògica reclamar que un tren diari en cada sentit faça parada a l’Aldea, que és si fa o no fa a mitan camí entre Tarragona i Castelló. Els agents econòmics i socials de les Terres de l’Ebre anuncien una campanya de mobilitzacions per a aconseguir-ho.

Al meu pensament, les Terres del Sénia haurien de tindre veu pròpia en aquesta campanya. A molts de pobles del Montsià i del Maestrat, l’Aldea els queda massa lluny. Per això, proposo que es reivindique també una aturada al dia a l’estació de Vinaròs, ciutat de 30.000 habitants que fa de capital natural de les Terres del Sénia. El tren que s’aturés a Vinaròs no hauria de ser el mateix que s'atúrés a l’Aldea, per a no incrementar massa el temps total del recorregut entre Barcelona i València.

Aquest Euromed donaria servei a milers de persones que treballen o estudien a Barcelona o València, o que hi van per negocis o per lleure. I a més, afavoriria el turisme de Vinaròs i tot el seu voltant. Seria bo que, per a traure més rendiment d’aquesta mesura, la Taula del Sénia organitzés unes línies d’autobús coordinades amb l’horari de l’Euromed.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada