La revista Cuina del gener publica una recepta d’escabetx de
verat i taronja. La veritat és que la preparació de la recepta, en alguns
punts, és una mica embolicadora i confusa. Nosaltres n’hem fet una adaptació.
Els ingredients |
Ingredients:
2 verats grans
1 ceba tendra
1 safranòria tendra
150 g d’oli
50 g de bajoquins
3 taronges
1 fulla de llorer
Farina
Sal
Pebre negre
Fulles d’endívia (escarola)
1 mangrana
Preparació:
Per a anar bé, aquest plat convé preparar-lo el dia ans.
Així li donem temps per a que s’amare del gust de la taronja.
1.
Lleveu les brunades dels verats i talleu-los a
rodanxes grosses. Salpebreu-los.
2.
Lleveu la pell d’una taronja i reserveu-la a la
nevera. Talleu la pell a la juliana, escaldeu-la, refredeu-la amb aigua i gel,
escorreu-la i reserveu-la.
3.
Enfarineu les rodanxes de verat i fregiu-les una
mica. Reserveu-les.
4.
Amb les altres dues taronges, feu suc.
El verat cuit, ans de llevar-ne les pells de taronja |
5.
Talleu les verdures a la juliana i salteu-les en
l’oli, afegiu-hi el verat i banyeu-ho amb el suc de taronja. Abaixeu el foc al
mínim i coeu-ho fins que el verat siga cuit.
6.
Al darrer moment, afegiu-hi la fulla de llorer i
la pell de taronja escaldada. Rectifiqueu-ho de sal.
7.
Tapeu-ho i deixeu-ho reposar fins enseldemà.
8.
En el moment de servir-ho, feu a galls la
taronja pelada. Desgraneu la mangrana.
9.
Lleveu de la paella les pells de taronja, que no
s’han de menjar: són només per a aromatitzar. Serviu-ho acompanyat d’una
amanida d’endívia, els galls de taronja i els grans de mangrana. Amaniu-ho amb
el mateix suc de la paella.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada