diumenge, 27 de gener del 2013

Verat amb taronja


La revista Cuina del gener publica una recepta d’escabetx de verat i taronja. La veritat és que la preparació de la recepta, en alguns punts, és una mica embolicadora i confusa. Nosaltres n’hem fet una adaptació.


Els ingredients
Ingredients:

2 verats grans

1 ceba tendra

1 safranòria tendra

150 g d’oli

50 g de bajoquins

3 taronges

1 fulla de llorer

Farina

Sal

Pebre negre

Fulles d’endívia (escarola)

1 mangrana

Preparació:

Per a anar bé, aquest plat convé preparar-lo el dia ans. Així li donem temps per a que s’amare del gust de la taronja.


1.       Lleveu les brunades dels verats i talleu-los a rodanxes grosses. Salpebreu-los.

2.       Lleveu la pell d’una taronja i reserveu-la a la nevera. Talleu la pell a la juliana, escaldeu-la, refredeu-la amb aigua i gel, escorreu-la i reserveu-la.

3.       Enfarineu les rodanxes de verat i fregiu-les una mica. Reserveu-les.

4.       Amb les altres dues taronges, feu suc.


El verat cuit, ans de llevar-ne les pells de taronja
5.       Talleu les verdures a la juliana i salteu-les en l’oli, afegiu-hi el verat i banyeu-ho amb el suc de taronja. Abaixeu el foc al mínim i coeu-ho fins que el verat siga cuit.

6.       Al darrer moment, afegiu-hi la fulla de llorer i la pell de taronja escaldada. Rectifiqueu-ho de sal.

7.       Tapeu-ho i deixeu-ho reposar fins enseldemà.

8.       En el moment de servir-ho, feu a galls la taronja pelada.  Desgraneu la mangrana.

9.       Lleveu de la paella les pells de taronja, que no s’han de menjar: són només per a aromatitzar. Serviu-ho acompanyat d’una amanida d’endívia, els galls de taronja i els grans de mangrana. Amaniu-ho amb el mateix suc de la paella.

Bon profit!

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada