diumenge, 24 de febrer del 2013

La torrada canareva


El número de febrer de la revista Alcanar publica la recepta de la torrada canareva.  Aquesta torrada se l’enduien els pagesos quan anaven a plegar olives i se la menjaven a mitan matí, però també es feia --i encara es fa-- a casa per a sopar. La recepta que publica Alcanar és de la cuinera Rosa Samper, de Can Bunyoles, un restaurant molt recomanable.

Ingredients: una llesca de pa de pagès, una sardina de casco (arengada), una tomaca de penjar, alls i oli.

Preparació:

1.       Es torra lleugerament la llesca de pa.

2.      Es lleven el cap i l’espina de la sardina. Tradicionalment la sardina es menjava sense dessalar, però Samper, amb bon criteri, aconsella de dessalar-la.

3.       Es frigen els alls. Amb el mateix oli es frigen les sardines tomba i tomba i es retiren.

4.       Es talla la tomaca en rodanxes i es frigen.

Muntatge:

5.       Es posen les rodanxes de tomaca damunt de la torrada amb una miqueta de l’oli amb què l’hem fregida.

6.       Hi posem damunt la sardina i els alls. Tradicionalment els grans d’all es posaven sencers i amb la pell, però són més mengívols si, després de fregits, els pelem i els tallem en dos o tres trossos. També recomano de llevar una mica la pell de la sardina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada